egjjf.com

Name and address details

Brandemolen 57

5944 ND Arcen

+31650217588

info@egjjf.com


Iban / account №

NL76RABO0317642162

BTW nr NL857442387B01

KvK nr 68437803

Event

Sauerland weekend Jiu-Jitsu Bikers

06 September 2019 11:00 - 14:00 hrs
€ 179,00
Register
Sauerland weekend Ji...
€ 179,00
06 September 2019 11:00 - 14:00 hrs
Register
06 September 2019 11:00 - 14:00 hrs
€ 179,00
Register

Sauerland – Land van 1000 bergen

Algemene Informatie: 

Hartelijk welkom op onze Sauerlandtour. Een heerlijk gebied om te motorrijden, dicht bij huis en toch heel erg buitenland.

Daarbij een groot hotel dat is voorzien van alle luxe en comfort die u zich wenst. Bouwstenen voor een fijne motorvakantie.

Veel plezier toegewenst.

 

U verblijft in:
Panorama Hotel Winterberg

Am Kreuzsteinchen 1,       

59955 Winterberg

We hebben voor een startpunt gekozen aan de grens van Nederland – Duitsland, Venlo. Als u van ver komt, kunt u hier een comfortabele overnachting boeken, zodat u de volgende dag fris aan uw route naar het Sauerland kunt beginnen. 

 

De route start:
Harder Jiu-Jitsu

Frederik hendrikstraat 6

Venlo-Blerick  

Tel: 06 50 217588

 

Uitleg routebeschrijving:

Na het bestuderen van het gebied hebben we speciaal voor deze routes gekozen, waarmee we proberen u zoveel mogelijk van de omgeving te laten zien. Bij het uitzetten zijn ze helemaal voorgereden en zorgvuldig uitgewerkt. Veelal rijden we over kleine, bochtige wegen om u te laten genieten van het motorrijden, de natuur en de mooie plaatsjes onderweg.  

 

Dagindeling:

U kunt de afstand het beste een beetje gelijkmatig over de dag verdelen.

Voorbeeld: U vertrekt om 9.00 uur, de dagroute is 296 km. Wanneer u rond 17.00 uur weer in het hotel wilt zijn, moet u per uur ongeveer 40 km afleggen. U kunt dan gemakkelijk zien of u nog ‘’op schema ligt’’  en hoeveel tijd u ongeveer op een terrasje kunt doorbrengen. Aan het einde van de dag  hoeft u dan niet meer zoveel kilometers te rijden.

 

Benzine tanken:

We geven de tankstations niet aan in de route. Dit om te voorkomen dat u er op rekent hier te kunnen tanken en vervolgens blijkt dat de pomp gesloten is. U moet dus zelf opletten.  In Frankrijk, maar ook elders zijn de tankstations gesloten of onbemand tijdens de middagpauze. Omdat we de routes zoveel mogelijk over kleine en rustige wegen leiden, kan het zijn dat u langere tijd geen tankstation tegen komt. Wij adviseren u tijdig te tanken en zonodig even van de route af te wijken om in een grotere plaats te tanken. U hoeft dan eigenlijk nooit ver om te rijden.

 

Eten en drinken: 

Wat voor het tanken geldt, geldt ook voor de verzorging van de inwendige mens. We moeten soms kiezen tussen de mooie binnenwegen, of een stad doorrijden. Wij kiezen dan voor het toeristische. Het nadeel is dan wel eens dat u wat weinig eet- en drinkgelegenheden tegenkomt. Wacht dus ook hier niet tot het allerlaatste moment, maar stop tijdig als u een leuk terras of restaurant tegen komt.

  

Wegomleggingen:

Het kan voorkomen dat een weg tijdelijk is afgesloten en soms zijn wegomleggingen niet duidelijk aangegeven. Voor u als deelnemer is dit erg vervelend omdat u een bepaalde route volgt. U handelt het best overeenkomstig de aangegeven omleiding. Vervolgens rijdt u op eigen initiatief naar een plaats / dorp waar in de routebeschrijving genoemd wordt. Dit komt in de beschrijving vaak voor en het zijn bijna altijd kleine plaatsen. U kunt daar dan gemakkelijk de route weer oppakken. Uiteraard kunt u ook een eventueel meegenomen wegenkaart raadplegen.

 

GPS:

Van deze tour zijn uiteraard GPS-bestanden beschikbaar die in principe kunnen worden gebruikt op de meeste navigatieapparaten van Garmin / BMW Navigator en TomTom.

 

Groepsreizen:

Ook bij de groepsreizen geldt ‘’Vrijheid, Blijheid’’. Het samenzijn geeft extra gezelligheid, maar het verplicht u tot niets. De reisbegeleiders van Jiu-Jitsu Bikers zijn gastheren die u graag met raad en daad willen bijstaan. U beslist zelf over de waarde en het opvolgen van de adviezen. Met andere woorden; als u onze adviezen opvolgt over een eventuele omleidingsroute, handige rijtips enz. dan doet u dat op geheel eigen risico. Dit geldt ook wanneer de reisbegeleider u eventueel helpt in geval van pech.

U blijft zelf verantwoordelijk voor al uw handelen. Het opvolgen van adviezen kan nooit leiden tot een schadeclaim bij de reisbegeleider, Jiu-Jitsu Biker of EGJJF.  Het is niet mogelijk hen aansprakelijk te stellen wanneer er daardoor iets mis gaat.

De route wordt individueel of in kleine groepjes gereden. Jiu-Jitsu BIker en EGJJF  wensen u een veilige en goede reis! 

 

1e dag:    Van Venlo naar Winterberg (296 km)

We rijden vanuit Venlo richting het Naturpark  Hohe Mark, wat u vast merkt aan wat bochtiger wegen en veel bos.  Bij mooi weer vele wandelaars uit het Rurgebied die hier een beetje frisse lucht proberen binnen te halen. We hebben getracht zoveel mogelijk "groene" weggetjes aan elkaar te plakken, zodat u al toerend, ongemerkt het Ruhr­gebied passeert. 

Om op te schieten nemen we een klein stukje Autobahn tot Bönen, waarna we direct weer de landelijke omgeving opzoeken.

  In het Hönnetal vindt u de Reckenhöhle, druipsteengrotten die u bezoeken kunt. 

Enkele kilometers verder passeert u al de Sorpesee, een van de stuwmeren waaraan het Sauerland rijk is. Het is er nogal toeristisch, maar daardoor vindt u er ook een aantal restaurants en terrassen.

Vanaf hier rijdt u al door het Sauerland met heerlijk stuurwerk en mooie vergezichten.

Het Kurort Bad Fredeburg kan nog als stopplaats dienen voor het geval u te vroeg bent. Later deze week komen we nog een keer door dit toeristische stadje.

Goede reis!!  

  

2e dag:    Door het Sauerland en Wittgensteinerland (313 km)

 Vandaag een rondrit door het echte Sauerland. Veel prachtige stuurwegen en dito dorpjes. We rijden door het natuurgebied Rothaar en komen door ons eerste leuke stadje Medebach. We hebben nog heel wat kilometer voor de boeg vandaag, dus net even te vroeg voor een stop. Medebach is echter wel bekend van het vakantiepark Centre Parc Hoch Sauerland en dus druk bezocht, zomer en winter.

 We vervolgen onze route en komen door plaatsjes als Goldhausen. De naam zegt eigenlijk al voldoende. Dit plaatsje is bekend van de mijnbouw en dus de zoektocht naar het overbekend edelmetaal.

Om toch weer een beetje toeristisch tintje mee te geven rijden we nog even langs de Edersee. De stuw van de Ederseewerd zo’n honderd jaar geleden gebouwd en ook deze stuw werd in 1943 door de geallieerden verwoest waardoor de drinkwatervoorziening tijdelijk moest worden stilgelegd. De dam werd ook snel weer herbouwd.

Ook hier weer een schitterend stuwmeer met spermauer. Mooi, maar soms erg druk. Met name in de weekenden kan het veel volk trekken. Langs de route kunt u even een uitstapje maken naar het stadje Waldeck. Leuk om even naar boven te rijden en te parkeren voor een koffiestop. Dezelfde weg terug en de route weer oppakken.

 Na de Edersee vervolgen we onze route en richten ons op de stad Marburg. Onze route leidt ons over prachtige natuurlijk gevormde binnenwegen. Bezienswaardigheden zijn onder andere leuke dorpjes als Kloster Haina. Dit dorpje van nog geen 4000 inwoners heeft een van het best bewaarde nonnenkloosters. Later is hier uit het ziekenhuis een psychiatrische ziekenhuis ontstaan.

 Uiteindelijk belanden we in Marburg. De stad ligt aan de rivier de Lahnen heeft een goed bewaard middeleeuws stadscentrum. Marburg geniet vooral bekendheid door zijn universiteit, de Philipps-Universität, die in 1527 de eerste protestantse universiteit ter wereld was. We leiden u via een betrekkelijk eenvoudige route naar een mooi uitzichtpunt,  de Schlossberg (287 meter hoog) en vervolgens een route door de stad. Een bezoek aan het historische centrum “Altstadt” is een mogelijkheid. Genoeg cultuur opgesnoven?

 We duiken de binnenlanden weer in. Bij Bad Laasphe rijden we de Rothaar weer in om via Bad Berleburg weer met een lusje terug te rijden naar ons hotel. Deze stadjes zijn echter allemaal de moeite van een bezoekje waard vanwege de mooie historische stadskernen. Soms moet u een keus maken.

  

3e dag:    Van Winterberg terug naar Venlo (252 km)

Alweer de laatste dag en dus de terugreis.  De  route is 252 km lang en brengt u naar Brünen (Duitsland). Vanhieruit kun je de A3 autobaan nemen naar Nederland of naar beneden afzakken richting Venlo.  De route is goed te rijden, maar voor diegene die snel naar huis wil, passeren we enkele keren eerder de Autobahn.  U kunt dan nog enkele uren tijdwinst boeken. Wel minder leuk rijden uiteraard. 

We genieten nog even van het stuurwerk in het Sauerland. Bij Wasserfall passeren we het pretpark Fort Fun,heel aardig in een klein dal weggewerkt.

We passeren de Hennesee en bij Grevenstein komt u langs Brauerei Veltins, steeds sponsor geweest van de F1 pilotenfamilie Schumacher. 

Over Arnsberg rijden we naar de Möhnesee met vele gelegenheden voor de koffiestop. Dit is tevens het afscheid van het Sauerland.

Via een aantal kleine boerendorpjes en onverwacht leuke wegen passeren we het  industriegebied rond Hamm en komen we in het Munsterland waar vele kastelen liggen. 

Een aantal ligen in de buurt van de route. We noemen er één. Even tijd om af te stappen. Het is de moeite waard.  Schloss Nordkirchenis een kopie van Versailles en wordt tegenwoordig gebruikt als opleidingscentrum voor belastingambtenaren.

Voor de echte liefhebbers ligt in Ludinghausen nog Burg Vischering. U moet dan even het plaatsje inrijden. Het plaatsje met mooi park is overigens ook de moeite waard.

We komen nu bij Brünen. Vanuit hier kunnen we de snelweg A3 richting Nederland nemen of afzakken naar het zuiden. 

  

Vrijdag 6 september a.s. gaan we richting Sauerland. We verzamelen vrijdagmorgen vanaf 08:00uur bij Harder Jiu-Jitsu in Venlo waar we dan rond 9:00uur  willen vertrekken. In  totaal gaan we met max 12 personen. Iedereen rijdt zijn eigen tempo, behalve een biertje bij aankomst, worden er verder geen prijzen uitgereikt ;-)

In de bijlage tref je een papieren route, de route voor de navigatie en de factuur voor het hotel. Zorg dat je een goed humeur meeneemt, de motor er goed bijstaat, dan gaan we er een leuke trip van maken.

Ter info:

Tegenwoordig werken we met de sporen (gpx bestand) zowel voor de Garmin alsmede de TomTom. De meeste, iets recentere versies van deze apparaten kunnen met het spoor werken. Voor Garmin zet je via Basecamp de sporen/Tracks over naar de Garmin. Dan komen ze in de app sporen terecht. Vanuit het spoor kan je het spoor dan converteren naar een reisroute. Komen dan in de app routes te staan.Het eenvoudigst is om de mensen naar de site van motortours te verwijzen om de filmpjes van Mr.GPS te bekijken en deze nauwgezet te volgen. Dan lukt het zeker. Ik neem altijd laptop mee met de routes erop voor het geval het niet lukt. Zie de link.

http://motortours.eu/uitleg-gps/

Club portal
X
Enable add to home screen
Install this webapp on your iPhone: tab share and then Add to homescreen
Offline